PRESS RELEASE    

Normal skilt.png

Deense winkelketen NORMAL verwelkomt twee nieuwe partners in Nederland

In slechts vijf jaar is NORMAL, een Deense retailer die heel normale artikel verkoopt voor abnormale prijzen, uitgegroeid tot een keten van meer dan 150 winkels in Denemarken, Zweden, Noorwegen en met Nederland als meest recente expansie. Sinds de zomer van 2018 zijn er in totaal drie winkels geopend in Nederland: in Utrecht, Amersfoort en Leiden.

De volgende openingen in Nederland zullen worden geleid door NORMAL’s twee nieuwe Nederlandse partners, Björn van Driessche en Paul van Dooren. Björn was recent Country Manager voor Flying Tiger Copenhagen en Paul heeft stevige wortels in de Nederlandse vastgoedsector.

NORMAL partners

“In onze zoektocht naar NORMALE partners kijken we voornamelijk naar competenties, toewijding en leiderschap. Competenties staat voor ons gelijk aan ervaren retailers met uitgebreide kennis van de markt. Toewijding is in de visie van NORMAL extreme gedrevenheid, die maakt dat mensen altijd een stapje extra willen zetten. En tot slot zoeken we naar leiders die het perfecte team kunnen opzetten”, zegt Torben Mouritsen, CEO van NORMAL. “Paul en Björn vertegenwoordigen die waarden en we kijken er zeer naar uit om met hen samen te werken”, aldus Torben Mouritsen.

Voor NORMAL is het belangrijk om partners te hebben die de cultuurgebonden elementen van elk land kennen, maar die ook binnen de cultuur van NORMAL passen. Paul en Björn zijn ervan overtuigd dat NORMAL’s concept een perfecte match zal vormen met de Nederlanders.

“We kijken er naar uit om NORMAL in Nederland te leiden en het concept in nog meer steden te introduceren. Als je shopt bij NORMAL ben je altijd verzekerd van een koopje en ik weet zeker dat de Nederlanders dat zullen waarderen,” zegt Paul van Dooren.

Björn van Driessche, die voortbouwt op zijn ervaring bij Flying Tiger Copenhagen, heeft ook geen twijfels:

”NORMAL onderscheidt zich van andere winkelketens door heel normale artikelen voor heel normale mensen te verkopen, maar dan goedkoper. We bieden een ruime variatie aan merkartikelen op het gebied van persoonlijke verzorging, het huishouden en basisproducten, die al bij veel mensen bekend zijn en die gebruikt worden in de badkamer, keuken en het huishouden. Voorbeelden hiervan zijn L’Oreal, Colgate en Ajax. Het enige verschil is dat wij die producten 30-50% onder de marktprijs verkopen”.

NORMAL slaagt er voortdurend in om merkartikelen voor significant lagere prijzen aan te bieden, doordat NORMAL de artikelen in de gehele EU koopt op die plekken waar de prijzen het laagst zijn. Daarnaast profiteren de distributeurs van NORMAL van zeer lage marketingkosten.

Een leuke manier van shoppen

Maar NORMAL heeft nog veel meer te bieden dan dagelijkse producten voor goedkope prijzen. NORMAL zorgt ook voor een verrassende shopping experience door voortdurend nieuwe artikelen aan te bieden in zijn winkels, inclusief merken die je anders alleen in andere landen aantreft. Bijvoorbeeld een speciale frisdrank uit een Amerikaanse tv-serie of een chocoladereep waar je al sinds je laatste vakantie naar verlangt.

“Ons doel is om onze klanten, elke keer dat ze onze winkels bezoeken, een unieke shopervaring te bieden. Daarom vullen we ons permanente assortiment voortdurend aan met nieuwe artikelen, die zorgen dat het leuk is om op ontdekking te gaan in onze winkels”, zegt Paul van Dooren. 

NORMAL feiten

  • NORMAL koopt merkartikelen in de gehele EU, op de plek waar de prijzen het laagst zijn. 
  • NORMAL’s productenaanbod omvat persoonlijke verzorgingsproducten, huishoudelijke artikelen, cosmetica, dierenvoer, kantoorartikelen, health food, drinken, etc. Het productenaanbod omvat op dit moment meer dan 3.500 items. NORMAL biedt een standaard assortiment artikelen dat voortdurend wordt aangevuld met nieuwe merkartikelen.
  • NORMAL opende zijn eerste winkel in Denemarken in April 2013.
  • Op dit moment heeft NORMAL meer dan 150 winkels in vier verschillende landen.
  • NORMAL verwacht de komende jaren nog meer winkels te openen in Denemarken, Noorwegen, Zweden en Nederland.
  • Volg NORMAL op onze Nederlandse Facebook- en Instagram profielen – lees meer op www.normal.nl.
  • Neem voor meer informatie contact op met Björn van Driessche via bjdr@normal.nl of op 06-37417610