Beautysteps Topbanner NL

Beauty steps

De huid in je gezicht staat constant bloot aan het leven. Je gezichtshuid wordt blootgesteld aan weer en wind, hormonale schommelingen kunnen zich manifesteren als onzuiverheden in uw huid en zorgen en glimlachen vestigen zich als fijne lijntjes. Met andere woorden: Je leeft en je huid veroudert.

En hoewel het heel goed is om geleefd te hebben, kan het zijn dat niet alle tekenen van leven even welkom zijn. In ieder geval niet allemaal tegelijk.

Daarom is het een goed idee om goed voor je huid te zorgen en deze de zorg te geven die het nodig heeft. De beste manier om dat te doen is door een huidverzorgingsroutine (Beauty Steps) te introduceren. En het is een goed idee om vroeg te beginnen: een jonge huid heeft net zoveel bescherming en verzorging nodig als een rijpe huid.

Bij NORMAL weten we dat het introduceren van een huidverzorgingsroutine een tijdrovende taak kan lijken. Maar deze tijd is echt goed besteed, want het is veel gemakkelijker om schade te voorkomen dan te herstellen.

We hebben het je gemakkelijk gemaakt om aan de slag te gaan. We gaan dieper in op de verschillende stappen die je huidverzorgingsroutine kan bevatten en we hebben onder elke stap producten verzameld die je bij NORMAL kunt vinden.

 

Wat is een huidverzorgingsroutine?

Een huidverzorgingsroutine is de normale routine waarmee je je huid reinigt en verzorgt - elke ochtend en elke avond.

Er zijn verschillende manieren om je huid te reinigen. Afhankelijk van hoeveel tijd je bereid bent te besteden, wat je uit je huidverzorging wilt halen en wat het beste bij je past, kun je producten vinden die bij jou passen. Zowel qua leeftijd als qua behoeften.

Misschien heb je nog geen huidverzorgingsroutine. Maar het is nooit te laat om te beginnen. En we helpen je graag op weg.

Stap 1: Reinigen

De dag laat zijn sporen achter op je gezicht. Als je je huid niet reinigt, kunnen make-upresten, vuil en talg je huid irriteren, je poriën verstoppen of als onzuiverheden neerslaan op je huid. Daarom is het een goed idee om je huid zowel 's ochtends als 's avonds te reinigen, ook als je geen make-up gebruikt. De tijd die je besteedt aan het reinigen van uw huid, is goed bestede tijd.

Wanneer je je huid reinigt, maak je deze ook klaar voor de extra verzorging die je daarna op je huid kunt aanbrengen. Als je je huid niet reinigt, zullen de andere producten van je routine niet zo effectief werken. En dan heeft het niet zoveel zin.

Er zijn veel soorten reinigingsproducten beschikbaar, dus het kan moeilijk zijn om te bepalen welke voor jou geschikt is. Het beste advies is om het zelf uit te proberen. Daarnaast hebben we geprobeerd om je een overzicht te geven.

 

Dus welk product moet ik kiezen?

Een reinigingsmelk is een zachte manier om je huid te reinigen. Reinigingsmelk moet goed in de huid worden gemasseerd voordat deze wordt verwijderd met een watje of water.

Je kunt ook gel of schuim gebruiken om je gezicht te reinigen. De gel moet met een beetje water op de huid worden opgeschuimd. Beide soorten hebben een ontvettende werking op de huid, dus misschien moet je ze maar één keer per dag gebruiken en een ander type reiniger de tweede keer dat je je huid reinigt. Zowel gel als schuim zijn gemakkelijk te gebruiken onder de douche, omdat ze gemakkelijk aan te brengen en af te spoelen zijn.

TIP: Als je oogmake-up gebruikt - vooral mascara - dan kan het nodig zijn om een oogmake-up remover te gebruiken bij je reinigingsproduct. Dan weet je zeker dat alle make-up eraf komt.

Doekjes zijn goed als je onderweg bent of haast hebt. Het is een snelle manier om de huid te reinigen, maar ook erg oppervlakkig. Stoffen servetten kunnen 's ochtends goed zijn als je het zweet en je dromen van de afgelopen nacht moet verwijderen. Gebruik 's avonds een meer diepreinigend product.

Micellair water is een reinigingswater dat niet afgespoeld moet worden. De meeste micellaire waters kunnen zowel make-up als vuil verwijderen en daarom is dit een zeer populaire reinigingsmethode. Micellair water moet op een watje worden aangebracht en voorzichtig over de huid worden gestreken. Micellair water voegt vocht toe aan de huid en er is micellair water voor vrijwel alle huidtypes. Micellair water is vooral goed voor de jonge, gevoelige huid. Dus als je je eerste reiniger probeert, is micellair water een goede keuze voor jou.

Als je een droge of vochtarme huid hebt, is de olie-reiniger vooral goed voor je. De op olie gebaseerde reiniger verwijdert de natuurlijke oliën niet van je huid. De olie-cleanser is een effectieve reinigingsmethode, omdat het zowel een diepgaande reiniging biedt, make-up en vuil verwijdert en tegelijkertijd extra voeding aan de huid geeft.

Stap 2: Peeling

Rimpels mogen geen taboe zijn. Rimpels onthullen al je vreugden, zorgen en ervaringen die je al hebt meegemaakt.  Dat is menselijk en volkomen normaal.

Dat gezegd hebbende - als we de tekenen van veroudering hebben verwelkomd - is het ook fijn om de diepste kreukels en vouwen een beetje te kunnen beperken. Want naarmate je ouder wordt heeft je huid vaak wat meer verzorging nodig om in balans te blijven. Zowel qua rimpels en fijne lijntjes, maar ook qua elasticiteit en glans. Na verloop van tijd wordt de huid minder elastisch. En het is een goed idee om hier iets aan te doen en vroeg te beginnen, bij voorkeur een paar keer per week.

 

Wat is exfoliatie?

Exfoliatie is een manier om de dode huidcellen van het oppervlak van je huid te verwijderen. Wanneer je je huid scrubt, verhoog je de bloedcirculatie en help je de vorming van nieuwe huidcellen. En het heeft een verjongend effect op je huid. Daarnaast wordt je huid zacht en krijgt een hernieuwde glans. En wie wil er nou niet een mooie, natuurlijke glans?

Er zijn twee verschillende soorten exfoliatie: mechanisch en chemisch.

Een mechanische exfoliatie is een peeling met een product dat kleine korrels bevat. De scrubkorrels zijn natuurlijke mineralen of andere natuurlijke ingrediënten zoals koffiedik. De korrels kunnen variëren van zeer fijn tot zeer grof. Daarom moet je mogelijk meer producten proberen voordat je het type scrub vindt dat het beste bij je past.

Als je huid erg gevoelig is, is het een goed idee om in plaats daarvan chemische exfoliatie te gebruiken. Chemische exfoliatie is een zachtere manier om je huid te exfoliëren, aangezien dit een exfoliatie met zuur is. Breng het product gewoon op het gezicht aan en laat het een tijdje zitten voordat je het weer verwijdert: het lost delen van de huid op - in plaats van dode huidcellen weg te schrobben - en dit proces stimuleert de huid om nieuwe huidcellen te vormen.

AHA, zoals fruitzuur, is goed voor de droge en ouder wordende huid. AHA-zuur stimuleert de regeneratie van de huidcellen en egaliseert en verfijnt het huidoppervlak, waardoor het perfect is als anti-verouderingsbehandeling.

BHA, bijv. salicylzuur, is vooral goed voor onzuiverheden en voor een acne-gevoelige huid. In tegenstelling tot het AHA-zuur, dat oppervlakkig werkt, dringt het BHA door in de poriën en verkleint ze terwijl het de vette huid en onzuiverheden waar vooral jonge huid last van heeft, bestrijdt.

Het is een goed idee om 's avonds een chemische peeling te gebruiken, omdat de huid dan wat rood kan worden. Een chemische exfoliatie kan een tintelend en licht branderig gevoel aan de huid geven en dat is prima. Het mag echter geen pijn doen en als dit gebeurt, moet je het product onmiddellijk afspoelen. Misschien heb je een product gekozen dat te hard is voor je huid. Dan kun je er een proberen die een lagere concentratie van het actieve exfoliërende ingrediënt bevat. Denk eraan om voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing op het product te lezen.

Stap 3: Toner

Als je je huid eenmaal hebt gereinigd kunnen er nog resten van reinigingsproduct en make-up achterblijven. Daarom is het een goed idee om een toner te gebruiken. Het product hoeft alleen maar op een pad te worden aangebracht en vervolgens op het gezicht te worden verdeeld. Zo verwijder je de laatste sporen die eventueel nog op je huid zijn achtergebleven.

Veel toners hebben ook andere voordelen. Ze bevatten vaak zowel beschermende antioxidanten als hydraterend hyaluronzuur. Dit betekent dat je toner werkt als een licht serum dat de huid voorbereidt op de actieve ingrediënten die je ontvangt van andere huidverzorgingsproducten in je routine. Wanneer je huid gehydrateerd is neemt deze verzorgende producten veel beter op. Het is vooral belangrijk voor als je last hebt van een vette, onzuivere of droge huid.

Als alternatief kun je een gezichtsmist of micellair water gebruiken. Een gezichtsmist kan worden gebruikt om je huid gemakkelijk te hydrateren, terwijl micellair water zowel reinigt als hydrateert.

Stap 4: Gezicht maskers

Je kunt, indien nodig, gezichtsmaskers aanbrengen. Gezichtsmaskers zijn geen noodzakelijk onderdeel van je huidverzorgingsroutine, maar een goede aanvulling. Gebruik het dus wanneer je maar wilt - zelfs elke dag.

Of je huid nu schreeuwt om extra vocht, een detox of een anti-verouderingskuur nodig heeft, er is altijd een masker die dat kan!

Het is belangrijk dat je je huid volledig reinigt voordat je het gezichtsmasker aanbrengt. Na een lange dag kan er veel vuil en vet op het huidoppervlak zitten. Ook als het niet te zien is. Wanneer je de huid reinigt voordat je het masker gebruikt, dringt het masker effectiever in de huid - dus je zult meer profijt hebben van je masker wanneer je het op een schone huid gebruikt.

Er is een grote verscheidenheid aan maskers met verschillende kwaliteiten en kenmerken.

‘Sheet’ maskers zijn een gemakkelijke manier om je huid te verwennen. Zoals de naam al doet vermoeden, is een sheet maskers een gezichtsvormige ‘deken’ dat een voedend serum bevat. Je haalt het masker gewoon uit de verpakking en legt het op je gezicht.

Peel-off maskers zijn maskers die je op je huid aanbrengt en na het drogen weer afpelt. Een peel-off masker trekt dode huidcellen, vuil en roet uit de huid wanneer je het afpelt. Sommige maskers zijn ontworpen om mee-eters eruit te trekken. Omdat het masker een beetje aan de huid kan trekken als je het afdoet, kan het een beetje hard op de huid zijn. Zorg er daarom voor dat je de aanbevelingen op de verpakking goed leest.

Kleimaskers zijn diep reinigend en passen goed bij een vette en onzuivere huid. De klei in het masker helpt je huid te reinigen en op te frissen, terwijl het je poriën minimaliseert en onzuiverheden vermindert.

Oogmaskers voeden en hydrateren het gebied rond de ogen. Oogmaskers zijn gevuld met vitamines en voedende ingrediënten die helpen donkere kringen en wallen te bestrijden en te voorkomen.

TIP: Als je een kleimasker of een exfoliërend masker gebruikt waardoor de huid wat rood kan worden, zorg er dan voor dat je je huid daarna extra verzorgt. Dit doe je het beste door veel vocht op de huid aan te brengen. Ook al lijkt het alsof de huid door het masker alles al krijgt wat ze nodig heeft.

Stap 5: Serum

Oké... Dit klinkt misschien als een hoop hocus pocus. En in feite is het dat ook! Omdat serums werken als kleine magische druppels op je huid. Een serum bevat hoog geconcentreerde, actieve ingrediënten die je huid intensief verzorgen. En door de vloeibare vorm van het serum dringt het snel in de huid. 

Van welk effect je ook houdt, je zult een serum vinden dat op jouw behoeften is afgestemd. En je kunt zelfs meerdere serums tegelijk aanbrengen, zodat je meer dan één uitdaging aan kunt gaan.

 

Hoe gebruik ik serum?

Hoewel een serum je huid een gerichte verzorging kan geven, is het belangrijk om af te sluiten met een gezichtscrème. Serum is op zich niet voldoende. Gebruik je serum bij je gezichtscrème (dag- of nachtcrème). Je kunt serum aanbrengen voordat je de gezichtscrème aanbrengt of het met een paar druppels samen met je crème in de palm van je hand mengen. Een vuistregel is dat je een serum niet vaak genoeg kan gebruiken. Net als bij zonnebrandcrème.

TIP: Als je het effect van je serum wilt versterken, is een dermaroller de perfecte partner in crime. Een dermaroller is gevuld met kleine naalden die kleine gaatjes in de huid prikken terwijl je deze over je gezicht rolt. Het verhoogt de doorbloeding van de huid en helpt deze gezonder en sterker te worden. Als je het gebruikt voordat je serum aanbrengt, helpen de kleine gaatjes het serum door te dringen in de diepere huidlagen. Zo bereik je een nog beter effect van je serum.

Je een dermaroller niet gebruiken als je last hebt van eczeem, rosacea, acne of als je huid verbrand is door de zon of open wonden en schaafwonden hebt.

 

Hoe je je serums kunt mixen

Als je een droge huid hebt, kun je een cocktail maken van hyaluronzuur en vitamine C. Zo breng je vocht in je huid, stimuleer je de collageenproductie van de huid en verzacht en verlicht je de kleur en structuur van de huid.

Als je een onzuivere huid hebt, kun je EGF-serum samen met tea-tree-olieserum gebruiken. Daarna kun je de huid weer opbouwen na beschadiging door de zon en littekens, terwijl je de huid reinigt, bacteriën tegengaat en acne en puistjes minimaliseert.

Als je de voorkeur geeft aan een anti-verouderingseffect, kun je een collageenserum gebruiken in combinatie met een slakkenserum. Daarmee stimuleert je de collageenregeneratie van de huid, verhoog je de elasticiteit van de huid en verminder je fijne lijntjes en rimpels.

Stap 6: Gezichtscrèmes

Je gezichtscrème is de laatste en zeer belangrijke stap in je huidverzorgingsroutine. Het belangrijkste doel van de gezichtscrème is om je huid te hydrateren en te beschermen. Of je nu houdt van dag- en nachtcrème - of misschien liever een goede 24-uurscrème - je kunt altijd een crème vinden die bij je huidtype past. Er zijn veel soorten gezichtscrèmes met verschillende texturen, geuren en prijzen, dus zoek degene die het beste bij je past.

Je kunt gezichtscrème met zonbeschermingsfactor (SPF) krijgen. Dit is vooral goed voor de meer ‘outdoor’ types. Het beschermt tegen schadelijke UV-stralen - het hele jaar door. Zonnestralen zijn een van de grootste problemen op het gebied van huidveroudering. Dus wil je je huid extra verzorgen, kies dan voor een dagcrème met SPF.

BB-cream is een goede keuze voor wie houdt van een verzorgende gezichtscrème die ook nog eens licht dekkend werkt. Een BB-cream is een licht gekleurde dagcrème die je een mooie glans geeft en je huidskleur egaliseert. Je kunt zelfs BB-crème met zonnefactor krijgen.

De huid rond uw ogen is kwetsbaar. Gebruik daarom ook een oogcrème. Je kunt oogcrème krijgen om donkere kringen en fijne lijntjes en rimpels rond de ogen te verwijderen. Breng je oogcrème voorzichtig aan met je ringvinger.

Maar moet ik alle stappen doorlopen?

Bij NORMAL werken we met 6 stappen. Maar je kunt het een beetje zien als een zelfbedieningssnoepwinkel voor schoonheidsliefhebbers. Je bent vrij om precies te kiezen hoeveel stappen je wilt in JOUW huidverzorgingsroutine en welke producten je wilt gebruiken. Je kunt merken en series mixen en matchen, of je kunt het bij één serie houden. Het is helemaal aan jou!

In onze winkels vind je veel verschillende en spannende huidverzorgingsproducten. Het enige dat je hoeft te doen is het uitproberen en vervolgens vasthouden aan de producten die je voorkeur hebben.

Twijfel je over welke stappen je moet gebruiken voor je huidverzorgingsroutine? Ben jij een echte beauty nerd, of wil je het gewoon snel maken? Vind hier de stappen die bij jou passen:

 

DE BASIS GEZICHTSROUTINE

Stap 1 + Stap 6

 

DEGENE MET TIJD VOOR ZELFVERWENNERIJ

Stap 1 + Stap 4 + Stap 5 + Stap 6

 

DE SCHOONHEIDSNERD

Stap 1 + Stap 2 + Stap 3 + Stap 4 + Stap 5 + Stap 6

Beautysteps Slip Banner